Sorry, registratie is beëindigd.

Dit jaar vieren we de 20e editie van de Week van de Friet. Ben je friturist? Ga dan samen met ons aan de slag om Vlamingen te doen watertanden en nog meer goesting te geven in heerlijke frietjes van de frituur.


  • Datum: 25/11/2019 03:00 - 01/12/2019 23:00

Beschrijving

Van maandag 25 november t.e.m. zondag 1 december vieren we de twintigste Week van de Friet. Dat doen we dit jaar door een ode te brengen aan onze nationale trots, de Belgische friet.

Tijdens deze jubileumeditie willen we samen met jullie, de frituristen, aan de slag om Vlamingen te doen watertanden en nog meer goesting te geven in heerlijke frietjes van de frituur.

Ode aan de friet: meer goud op straat

Met de Week van de Friet willen we jong en oud laten stilstaan bij de smaak en beleving die zo uniek is aan de frietjes van de frituur. De Belgische frietkotcultuur is immers niet voor niets erkend tot immaterieel cultureel erfgoed.

De acties tijdens de Week van de Friet brengen dit jaar een uitgebreide ode aan onze Belgische trots. Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, willen we consumenten herinneren aan de fierheid die ze terecht koesteren voor onze Belgische frieten.

Sharing is caring

Onze acties om de frietjes van de frituur in de kijker te zetten, zijn gemaakt om persaandacht te genereren. Daarnaast zullen ze ook op sociale media buzz creëren.

Samen met jullie zorgen we ervoor dat de Week van de Friet helemaal tot leven komt! Heb je zelf een ode aan de friet gepland tijdens de Week van de Friet? Deel je actie via Facebook en Instagram met #weekvandefriet en zet jouw frituur extra in de schijnwerpers.

Leuke extraatjes

Meer info vind je op de Facebook-pagina. Via deze weg kan je makkelijk foto's delen op jouw eigen Facebook-pagina en ook jouw trouwe klanten op de hoogte brengen.

Heb je zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Dan kan je beeldmateriaal over de Week van de Friet downloaden.


VLAM en Versondernemer.be wensen je alvast een fantastische twintigste Week van de Friet toe!