"Met rundvlees van het Westvlaams rode ras weet ik dat het goed is"

Anthony Snoeck van restaurant Volta. in GentAnthony Snoeck - restaurant Volta., Gent"Smaakvol, rock & roll en gas geven. Ah ja, en ook nog creatief op alle vlakken", vult Anthony snel aan als we hem vragen zijn keuken samen te vatten in enkele trefwoorden. "Mij zal je niet betrappen op veel poespas, want ik houd van een strakke stijl."

"Mijn inspiratie haal ik uit de modewereld en ook uit het dagelijkse leven in Gent. Ik houd vooral van een avant-garde stijl die ik tracht te verwerken in mijn gerechten. Wat smaakcombinaties betreft, volg ik vooral mijn eigen ingeving."

Die eigenzinnigheid komt ook tot uiting in de productkeuze van Anthony. "Onze keuken volgt de seizoenen, maar aan hypes doen we niet mee. Ik serveer vooral de producten waarin ik zelf goesting heb. Als iedereen tegelijk uitpakt met coquilles, dan zal ik er bijvoorbeeld nog even mee wachten", knipoogt hij.

Anthony heeft een voorliefde voor de Aziatische keuken, maar ook producten van bij ons weet hij te waarderen. "Witloof bijvoorbeeld is een van mijn favoriete ingrediënten van bij ons. Verder ben ik fan van het Westvlaamse rode runderras. Vanuit mijn ervaring bij Carcasse weet ik gewoon dat ik erop kan vertrouwen dat dit een kwalitatief hoogstaand en smaakvol product is."

Anthony past ook zijn bereidingen vlotjes aan het seizoen aan. "In de zomer serveer ik bijvoorbeeld rundertartaar of een tataki. Nu het kouder wordt, serveer ik al eens kalfskop of ossestaart met aardpeer."

>>Lees ook de interviews van de andere kandidaten: Kim Devisschere van restaurant Roots in Gent en van Karel van Oyen van restaurant Vinto in Kruishoutem (later deze week).

Ook benieuwd welke chef het meest kan overtuigen met zijn interpretatie van steak-tartaar? Kom dan zelf kijken én proeven op Horeca Expo tijdens de battle op woensdag 21 november om 15 uur. De demokeuken bevindt zich tussen hal 3 en hal 8.

Logo van Jong Keukengeweld

Logo van Lekker van bij ons met link naar de website