Bio


Bio
Wie bewuster met voeding wil omgaan, staat er vandaag allesbehalve alleen voor. Steeds meer consumenten kiezen voor bioproducten en het aanbod houdt minstens gelijke tred.
Al vragen mensen zich misschien af van welke producten een biovariant bestaat en van welke niet.
Die twijfel is overbodig, want bio is letterlijk alomtegenwoordig.

Van choco tot fris
Het assortiment bioproducten is de laatste jaren enorm gegroeid. Fantastisch nieuw natuurlijk. Voor alles wat lekker is, bestaat een lekker bioversie. Het aanbod strekt zich uit van klassiekers als groente en fruit tot choco en zelfs frisdrank. Wil je dagelijks met bioproducten aan de slag dan heb je vandaag keuze te over. Aan bio-ingrediënten is er geen gebrek. Ook in Horeca en grootkeuken kan je eenvoudig aan de slag met bioproducten. In Frankrijk ligt momenteel zelfs een wetsvoorstel klaar, waarbij president Macron alle collectieve keukens - inclusief bedrijfskantines - wil verplichten om tegen het jaar 2022 met minstens 50% lokale of biologische voedingsproducten te werken. In België wordt bekeken om gelijkaardige initiatieven op te starten naar grootkeukens toe.

Bio in elke winkel

De tijd dat bio een nicheproduct was, is voorgoed verleden tijd. Wie bewust wil kopen kan vandaag in bijna elke voedingswinkel terecht. Ook voor hypermarkten en grote ketens is bio een alledaags gegeven geworden. De klassieke supermarkt is met 45,5% van de markt zelfs de grootste verdeler van bioproducten.

Hoe herken je bio?

Bio herken je meteen. Elke bioproduct heeft namelijk een kenmerkend logo. Zie je op de verpakking het groene blaadje met sterretjes rondom dan mag je gerust zijn. Je hebt een product in handen dat Europees erkend is. Staat daarnaast het Belgische Biogarantie-label dan weet je dat de producent ook aandacht heeft voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Deze bedrijven volgen niet enkel de strenge Europese regels, maar laten zich ook bijkomend controleren. Zekerheid troef dus.

www.allesoverbio.be zoomt in op vijf principes van bio: lekker puur, gezond genieten, goed voor het milieu, vriendelijk voor dieren en 100% toekomst. Ieder onderdeel wordt uitgebreid toegelicht met tekst, beeld en ook filmpjes met interviews van overtuigde producenten van bio.