Groenten


Seizoensproducten van bij ons zijn ultravers, beschikbaar aan een interessante prijs en bieden lekkere variatie op het bord.
Goed voor je zaak én voor je klanten. Want wist je dat de Vlaamse consument steeds meer bezig is met wat hij eet en drinkt? En dat herkomst daar een steeds grotere rol in speelt?

Voor jouw zaak betekent dit een mooie opportuniteit om je klanten te inspireren met de veelzijdigheid van onze Belgische groenten. Want ook in 2021 investeert VLAM in heel wat media-aandacht voor verse, lokale producten.

>>Door met jouw zaak in te spelen op onze campagnes, profiteer je gratis mee van de publiciteit waarin wij investeren als VLAM en zet je jouw aanbod van verse, kwalitatieve producten extra in de kijker bij je klant.
Bovendien kom je zo tegemoet aan de groeiende vraag van de klant naar producten van bij ons.


Ontdek onze groentecampagnes in 2021

  • Vegetables are the new sneakers – powered by Europe
www.vegetablesarethenewsneakers.eu


De campagne is een 3-jarige EU-campagne i.s.m. Duitsland.
Het eerste campagnejaar startte in 2019 en wordt in België in Vlaanderen gepromoot.

Het opzet van de promotiecampagne is om het groenteverbruik bij jongeren tussen 20 en 30 jaar te verhogen, met als boodschap dat groenten lekker, leuk, makkelijk zijn en passen in een moderne en gezonde levensstijl.

De campagne krijgt heel wat aandacht in de media door een websitecampagne en video’s op kanalen als Facebook, YouTube, Spotify, Instagram en Snapchat.

In week 24 van 14-06-2021 tot 20-06-2021 wordt er ook een sampling actie georganiseerd in verschillende Vlaamse grootsteden

Voor de campagne werd ook heel wat materiaal zoals recepten en kookvideo's ontwikkeld. Zo ondersteunen we jou als professional in het inspelen op de campagne.

Ontdek meer over 'Vegetables are the new sneakers'.

  • Groente van de maand 2021

Om professionals zoals jij te inspireren met het aanbod van verse, lokale seizoensproducten, ontwikkelt VLAM jaarlijks een seizoenskalender voor groenten. Download de kalender.

Bovendien hebben we voor iedere groente heel wat culinaire inspiratie, die je kan delen op het winkelpunt of serveren in je zaak.
  • Groentevakman
De Groentevakman is een onderdeel van de Beste Versspecialist wedstrijd die sedert 2013 in Vlaanderen door VLAM wordt georganiseerd in samenwerking met Flandria, Boerenbond en Buurtsuper (Unizo).

Met deze B2B-wedstrijd willen we buurtsupers, speciaalzaken, marktkramers en hoevewinkels belonen voor hun dagelijkse inspanningen om verse groenten van bij ons in de kijker te zetten
  • met belangrijke focus op het gebruik van het Flandria label;
  • deelnemers doorlopen 3 wedstrijdrondes, waaronder een mystery shopper;
  • de winnaars in de categorieën buurtsupers en speciaalzaken krijgen mooie prijzen en de titel Groentevakman 2021.
De media-aandacht die we hierbij voorzien gebeurt via een online campagne via de verschillende partners, via print in het magazine Buurtsuper en via de persaandacht.

Activatieperiode: maart tot juni 2021

Meer info op www.besteversspecialist.be.

  • Koolrabi campagne
Om de Belgische consument te inspireren met de veelzijdige koolrabi, werkt de groente- en fruitsector van VLAM dit jaar samen met Nicolaï Fruit.

De consument wordt geïnspireerd met inspirerende artikels en recepten via een social media campagne van Lekker van bij ons.
Daarnaast zullen er op het winkelpunt ook stickers op de Belgische koolrabi kleven, met een QR-code naar nog meer inspiratie.

De actie loopt van W27 tot 43 (05/07 – 01/11).


  • Flandria partnership
In samenwerking met Flandria, roepen we de Belg in de zomer en het najaar op om lokale groenten en fruit van het seizoen te kopen. Dat doen we door een campagne op tv en tv-apps.
De spot zal te zien zijn in week 19 (10/05 – 30/05) en week 36 (06/09 – 26/09).

>>Op zoek naar extra ondersteuning of inspiratie om verse, lokale groenten en fruit in jouw zaak in de kijker te zetten? Neem contact met ons op
GroentenGroenten