Ontdek dit heerlijke dessert, bereid met de Alegria aardappel.
Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!
Recept: Frank Fol - The Vegetables Chef® voor The Potato Club
Voor 4 personen.
Ingrediënten
Recept
Ijs
Perkament
Was en gebruik 1 Alegria aardappel om fijne chips te maken. Leg 1 tot 2 chips per persoon op een mat op een ovenplaat en plaats in een oven van 125 °C gedurende 30 min tot ze krokant zijn.
Tartaar
Schil 2 Boskoop appels tot een gelijke tartaar. Stoof kort zodat de blokjes nog beet hebben. Laat afkoelen.
Afwerking
Plaats 1 of 2 aardappelperkament op elk bord. Schep er een lepel appelartaar op en werk af met een lepel smeuïge Alegria-appel ijs. Strooi wat chiazaad over het geserveerde ijs en werk af met wat Honny® Cress.
![]() | ![]() | ![]() |
Alegria aardappel | Alegria-appel ijs op aardappel perkament met appel |