Bouquet des Moines, gebrande prei, groene kruiden en gember


Prei spoelen, snijden in rondjes en stomen in de oven. Kort marineren met sushi azijn en karamelliseren in een pan.

Gember schillen, kort blancheren en marineren in sushi azijn.

Tarwe gaar koken, drogen op 60 graden en poffen in hete olie.

Zonnebloem- en pompoenpitten in oven kleuren.

Groene kruiden (munt, koriander, dragon) en waterspinazie in de thermomix blenden tot een lekkere kruidensaus, opwerken met dragonazijn.

De pitten opwerken met de groene saus, de kaas versnijden en kort afbranden.

Afwerken met zilverklaverzuring en gepofte tarwekorrels.


Foto's: VLAM

Chef Jan Audenaert, Biersommelier Kobe Ceulemans, Kaasaffineur Frederic Van Tricht
Bouquet des Moines, gebrande prei, groene kruiden en gember
Geserveerd met een Sint-Bernardus wit