Kalfsfilet met Comté kaas, coppa en pompoenpitten met een pompoenrisotto


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kalfsfilet (hoeveel g?)
  • 10 plakjes coppa
  • 6 schijven Comté kaas
  • 100 g geroosterde pompoenpitten
  • 50 g boter
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout en peper

Ingrediënten voor de risotto:

  • 3 pompoenen (klein)
  • 100 g geraspte Comté kaas
  • 100 g mascarpone
  • 100 g geroosterde pompoenpitten
  • Zout peper
  • 100 g ongezouten boter


Bereiding:

- Vraag je slager om de kalfsfilet schoon te maken en vast te binden

- Kruid met peper en zout aan alle kanten

- Snij elke 5 cm een inkeping in het kalfsvlees. Opgelet: snij de kalfsfilet niet volledig door

- Steek in iedere inkeping een plakje coppa en een plakje Comté

- Leg het kalfsvlees in een ovenschotel met de boter en de knoflook en bak gedurende 30 minuten op 180 ° C.


- Zet voor de risotto twee pompoenen 45 min in de oven op 180°C. Snij het topje van de pompoenen zonder het te breken en maak de binnenkant van de pompoen leeg.  

- Schil de andere pompoen volledig, maak hem leeg en meng fijn in een keukenrobot

- Smelt nu de boter in een pan

- Voeg de pompoenmix toe

- En laat 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Roer regelmatig.

- Voeg dan de mascarpone en de geraspte Comté kaas toe

- Meng goed tot alles gesmolten is

- Kruid met peper en zout en voeg de pompoenpitten toe

- Doe de risotto in de hele pompoen en serveer (je kan alles opeten)


Foto's: Diane Hendrickx

Kevin Lejeune van La Canne en ville, Brussel
Kalfsfilet met Comté kaas, coppa en pompoenpitten met een pompoenrisotto