Kalfstartaar met karnemelk, nori en snijbietblaadjes


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g achterlendestuk van het kalf
  • 1l karnemelk
  • 8 nori-vellen
  • 4 snijbietblaadjes
  • 2 el rijstazijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

- Snijd het vlees in blokjes van 1 à 2 cm of fijner naar keuze

- Breng op smaak met 100 g karnemelk, 2 eetlepels olijfolie. Mix 10 g nori tot een fijn poeder en voeg ook toe

- Bevochtig 2 vellen nori in een vochtige handdoek. Vul ze met het kalfsvlees en maak er 2 rolletjes van

- Kook de snijbietblaadjes 3 min in kokend water met zout en laat afkoelen

- Wikkel de blaadjes vervolgens rond de kalfsrolletjes

- Maak nu de saus met 100 g losgeklopte melk, 2 el olijfolie, de rijstazijn en 5 g Noripoeder. Breng op smaak met peper en zout.


Foto's: Diane Hendrickx

Kevin Lejeune van La Canne en ville in Brussel
Kalfstartaar met karnemelk, nori en snijbietblaadjes