Krokante exquisa ravioli’s met spinazie, ricotta en spekpoeder


Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!


Recept: Frank Fol - The Vegetables Chef® voor The Potato Club

Voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 6 exquisa aardappelen
  • 150 g verse jonge spinazie
  • 1 potje ricotta
  • Olijfolie
  • Zwarte peper van de molen en zeezout
  • 1 stuk Oud Brugge kaas
  • 4 schelletjes Ganda ham
  • Basil Cress - Koppert Cress


Recept

Ravioli

Was de aardappelen en snijd ze met de mandoline in flinterdunne schijfjes in de lengte.

Spekpoeder

Zet de oven op 160°C. Leg de schelletjes op een ovenplaat en plaats in oven. Bak gedurende 12 minuten. Laat afkoelen en verpulver tot stukjes.

Vulling

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de spinazie fijn. Verwarm een geut olijfolie in een pan, voeg de fijngesneden spinazie toe en stoof zeer kort. Kruid met zwarte peper van de molen en zeezout.

Neem van het vuur en meng er 6 eetlepels ricotta onder. Leg op elke aardappelschijf een kleine lepel spinazie met ricotta en vouw toe. 

Vet een ovenschotel in met olijfolie. Plaats er de aardappelravioli’s dakpansgewijs in met behulp van een spatel. Rasp er Oude Brugge kaas over en plaats de schaal in de oven voor 25 minuten.  

Afwerking

Haal de ovenschaal uit de oven en werk af met Basil Cress.


Exquisa aardappel
Krokante exquisa ravioli’s met spinazie, ricotta en spekpoeder