Risotto van corne de gatte met wortel, citroen, grijze Noordzee garnalen en bonenkruid bloemetjes


Risotto kan je alleen klaarmaken met rijst? Nee hoor, dit hoofdgerecht serveer je deze keer met Corne de Gatte aardappelen!

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!


Recept: Frank Fol - The Vegetables Chef® voor The Potato Club

Voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 g Corne de Gatte aardappelen, gewassen
  • 4 sjalotten
  • Olijfolie
  • 2 dl wortelsap
  • Zeezout
  • Zwarte peper van de molen
  • Citroensap

  • 300 g grijze Noordzeegarnalen
  • Bloemetjes en takjes van bonenkruid
  • Verse tuinkers

Recept

Risotto

Snijd de aardappelen met de schil in een fijne brunoise van 5mm dikte.

Snijd de sjalotten fijn. Doe 3 el olijfolie in een steelpan en voeg hieraan de aardappelrisotto toe. Bevochtig met het wortelsap, kruid met zeezout en wat fijngesneden bonenkruid en gaar de aardappelen al zacht roerend. Neem van het vuur.

Garnalen

Kruid de garnalen met wat olijfolie, citroensap en zwarte peper.

Afwerking

Serveer de risotto warm of koud. Plaats deze op een lijn op elk bord. Verdeel de garnalen ernaast. Werk af met wat blaadjes en bloemtjes van bonenkruid, alsook wat verse tuinkers.

Corne de gatte aardappel
Risotto van corne de gatte met wortel, citroen, grijze Noordzee garnalen en bonenkruid bloemetjes