Hartige cheesecake


Ingrediënten

Stap 1:

  • 20 gr pistachenoten
  • 100 gr crackers zeezout
  • 40 gr ongezouten boter

Stap 2:

  • 335 gr roomkaas natuur
  • 65 gr room 40%
  • 156 gr eieren scharrel brik
  • 1 gr zout
  • 6 gr verse dille
  • 2 gr citroenrasp


Werkwijze

Stap 1:

Zet de ringetjes (4 cm diameter) op bakpapier.
Smelt de boter en meng de gemalen crackers en noten erronder. Verdeel dit kruim  over de bodem van de ringetjes (+/- 15 gr) en strijk plat met een lepel.

Stap 2:

Meng de roomkaas met dille en de citroenrasp. Klop de eieren los en verdeel onder de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de ringetjes en gebruik +/- 50 gr per vorm aan beslag.

Bak de cake op 150° gedurende 20 minuten.