New style kalfsblanket met yoghurt


Ingrediënten

Stap 1:

  • 500 gr kalfsgehakt
  • 100 gr volle yoghurt

Stap 2:

  • 800 gr kalfsblanket
  • 350 gr volle yoghurt

Stap 3:

  • 10 gr olijfolie
  • 200 gr witte ui
  • 5 gr knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml room 40%
  • 20 gr kalfsjus gebonden poeder

Stap 4:

  • 5 gr maïzena

Stap 5:

  • 500 gr bruine champignons

Afwerking:

  • 50 gr ongezouten keukenboter


Werkwijze:

Stap 1:

Meng het gehakt met 100 gr yoghurt en maak er balletjes van.
Kook de balletjes in licht gezouten water en bewaar ze apart.

Stap 2:

Marineer het kalfsblanketvlees minimaal 2 uur met 350 gr yoghurt. Haal het vlees uit de marinade en kleur het vlees onder de grill (bewaar de marinade voor de saus).

Stap 3:

Bak de fijngesneden ui en de knoflook gaar. Voeg er de wijn, room, overige marinade en kalfsjus aan toe. Laat verder garen in de oven op 150° (ongeveer 1 uur). Check de gaarheid en de binding van de saus.

Stap 4:

Bak de grof gesneden champignons aan op een hoog vuur en bewaar ze apart (bak ze in kleine hoeveelheden).

Stap 5:

Als het vlees zacht is, werken we het gerecht af door de balletjes en de champignons eronder te mengen. Check de binding en bind eventueel bij met maïzena die je vooraf oplost in water. Werk af met een paar klontjes boter en kruid af.


TIP

Dit gerecht is nog lekkerder wanneer je de saus afwerkt met verse kruiden. Om de champignonsmaak te versterken, voeg je een kleine hoeveelheid gedroogde champignons toe wanneer het gerecht in de oven gaat. 

Het zou kunnen dat de saus kleine witte puntjes vertoond of lichtjes geschift lijkt. Je lost dit op door de saus even te mixen.

Download recept • 948KB