Korte Keten


Korte KetenKorte Keten
Jaarlijks organiseert de VLAM sector Korte Keten, onder de koepel Recht van bij de boer, de Week van de Korte Keten. Dit gebeurt in samenwerking met de Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten.

Tijdens deze week zetten we onze boeren en hun heerlijke producten extra in de schijnwerpers. Want kopen via de Korte Keten is de lokale economie steunen en bijdragen aan een beter milieu, in ruil voor verse en kwaliteitsvolle producten.

In 2021 vindt de Week van de Korte Keten plaats van zaterdag 15 mei tot zondag 23 mei, onder heel wat persaandacht (Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits geeft de aftrap!) en zichtbaarheid voor de boeren die rechtstreeks aan de consument verkopen.

Profiteer gratis me van de publiciteit voor hoeveproducten en zet tijdens de Week van de Korte Keten het aanbod van hoeveproducten extra in de kijker in jouw zaak. Bovendien kom je zo tegemoet aan de groeiende vraag van de klant naar verse, lokale producten.

Ontdek onze Korte Keten campagnes voor 2021. 

Korte keten | Recht van bij de boer


Deze jaarlijkse campagne in Vlaanderen heeft als doel de bekendheid van korte keten verhogen en haar soorten verkooppunten en de drempel te verlagen om in de korte keten te kopen.

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. De consument krijgt in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zo worden voedselkilometers beperkt, verpakkingsafval voorkomen en wordt de lokale economie ondersteund.

De campagne krijgt doorheen het jaar heel wat media-aandacht door redactionele samenwerkingen en een online campagne op de website, via social media en de nieuwsbrief naar consumenten.
De campagne krijgt extra zichtbaarheid, waaronder persaandacht, tijdens de Week van de Korte Keten van 15 mei tot 23 mei. Tijdens deze feestweek organiseren heel wat organisaties en producenten activiteiten waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen.

Ontdek meer over de Recht van bij de boer en de Week van de Korte Keten.

Op zoek naar extra ondersteuning of inspiratie om producten recht van bij de boer in jouw zaak in de kijker te zetten? Neem contact met ons op.