Melk


MelkMelk
Kiezen voor melk van bij ons is kiezen voor een kwaliteitsvol product. Want melk van eigen bodem voldoet aan de kwaliteitseisen van IKM, oftewel Integrale Kwaliteitszorg Melk. Dat betekent dat de kwaliteit van de melk in elke fase, van productie tot transport, verzekerd wordt. Niet alleen hygiëne en veiligheid komen hier aan bod, maar ook dierenwelzijn en milieu.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de strikte kwaliteitsnormen van het Federaal Agentschap van de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waaraan melkproducenten en -verwerkers moeten voldoen.

Bovendien is melk een heerlijk basisproduct dat je in heel veel bereidingen terugvindt. Van bechamelsaus tot verwerkt in je smoothie, met melk kan je heel wat kanten uit.

Voor jouw zaak betekent dit een mooie opportuniteit om je klanten te inspireren met de vele toepassingen waarin je melk kan gebruiken. Want ook in 2021 investeert VLAM in heel wat media-aandacht voor verse, lokale producten.

>>Door met jouw zaak in te spelen op onze campagnes, profiteer je gratis mee van de publiciteit waarin wij investeren als VLAM en zet je jouw aanbod van verse, kwalitatieve producten extra in de kijker bij je klant.
Bovendien kom je zo tegemoet aan de groeiende vraag van de klant naar producten van bij ons.

Ontdek onze melkcampagnes in 2021

  • Geniet van elk moment. Geniet van melk


De campagne is een driejarige EU-campagne. Het eerste campagnejaar startte in 2019 en wordt in Vlaanderen gepromoot.

Het opzet van de promotiecampagne is het positief imago van melk versterken bij Vlamingen tussen 20 en 35 jaar, met als boodschap dat melk- en melkproducten veelzijdige producten zijn waar je alle kanten mee uit kan. Terwijl in 2020 de focus lag op milkshake, zal in 2021 meer aandacht gegeven worden op 'andere bereidingswijzen'.

De campagne krijgt heel wat aandacht in de media door een jaarrond online campagne op de Facebook- en Instagram-pagina van Melkmoment, door het online verspreiden van video's, native advertising en samenwerkingen met influencers.
Er worden ook tv-spots uitgezonden en er worden PR-acties georganiseerd.

Voor de campagne werd ook een receptenfolder ontwikkeld. Zo ondersteunen we jou als professional in het inspelen op de campagne.
Ben je graag op de hoogte van weetjes en feiten over zuivel & duurzaamheid? Ontdek ze op Twitter @Duurzame zuivel BE.

Ontdek meer over melk van bij ons.

  • EMF Dairy Covid Crisis
Dit is een Nationale campagne (NL/FR) met steun van Europa voor een duur van 1 jaar in samenwerking met 4 EMF lidstaten: Denemarken, Frankrijk, Ierland en Noord-Ierland (VK).

Met deze campagne wil VLAM de marktcondities van de Europese zuivelsector herstellen ten gevolge van de corona crisis. Dit zal gebeuren door het inspireren van de consument en food professionals en de vraag naar zuivelproducten in de retail en foodservice te verhogen.

De acties in de foodservice en retail houden in:
  • Een persevent in retail met een feestelijke invulling van de zuivelrayon;
  • Acties op de winkelvloer;
  • Partnerships met maaltijdbox-organisaties met zuivelrecepten in de kijker;
  • Culinaire workshops voor horeca professionals en hotelscholen met livestream event.
De gebruikte mediakanalen zijn:
  • Een Facebookcampagne met inspirerende video's naar horeca professionals en hotelscholen;
  • Inspirerende artikels in consumentenmagazines en vakmagazines voor retail en horeca, versterkt door online advertising.
Activatieperiode: maart-april 2021, met april als 'Maand van de zuivel'.

>>Op zoek naar extra ondersteuning of inspiratie om melk van bij ons in jouw zaak in de kijker te zetten? Neem contact met ons op