Nieuws


Versheid, smaak en kwaliteit blijven de belangrijkste aankoopcriteria voor verse producten bij de Vlaming. Hij koopt meer lokale producten en wil zo verspilling tegengaan.

Lees Meer

Belgische gezinnen gaven in 2017 gemiddeld minder geld uit aan voeding en dranken en evenveel aan verse voeding als in 2016. De Belg sprong namelijk bewuster om met voedsel en verminderde het aantal winkelbezoeken.

Lees Meer

Flandria, Buurtsuper.be, Boerenbond en VLAM verkozen tijdens het buurtsuperfeest ook de meest aantrekkelijke afdeling groenten en fruit in de Vlaamse buurtsupers en speciaalzaken. Dit jaar vielen twee winkels in de prijzen: C&B ALVO uit Zonhoven en ’t Fijnproevertje Hofstade - Aalst.

Lees Meer

Zalm en kabeljauw blijven de absolute vistoppers. Samen zijn ze goed voor de helft van de verkoop van verse vis, waarbij het aandeel van de kabeljauw groeit. De Belg koopt zijn verse vis vooral bij DIS 1, maar steeds meer ook bij hard discount en buurtsupermarkt.

Lees Meer

Schelvis kennen we ook als Sint-Pieter of Petrusvis. Op zijn best van juni tot februari en een prima alternatief voor kabeljauw. Schelvis wordt voornamelijk als filets verkocht. Het visvlees bevat weinig tot geen vet.

Lees Meer

Dé populairste koolsoort in ons land en erg veelzijdig in gebruik. Zelfs in het Oosten is men bloemkool gaan waarderen en is het een populaire groente in de wok.

Lees Meer

De verwachtingen voor het Belgische elftal zijn hooggespannen, tijdens de succesvolle voorrondes hebben de Rode Duivels het Belgische chauvinisme al flink aangewakkerd. Reden genoeg voor VLAM om tijdens dit WK mee te supporteren met producten van bij ons op het menu.

Lees Meer

48% van het aangekochte volume vers fruit en verse groenten passeerde in 2017 bij DIS 1 (hypermarkten en grotere supermarkten) langs de kassa. Hard discount (Lidl en Aldi) heeft een volumeaandeel van 24%. Op de derde plaats staat de buurtsupermarkt. Het is de enige stijger in 2017 en klom van een marktaandeel van 14 naar 16%.

Lees Meer

Met asperges op het menu brengt u meteen de lente op tafel. Vanaf april tot juni kan u volop genieten van deze veelzijdige groente. Asperges hebben een zachte smaak en een heerlijk aroma, en bovendien zijn ze rijk aan voedingsvezels en vitamine C.

Lees Meer

Elke maand zetten we de vis van de maand en ook de groente van de maand in de kijker. Wanneer je graag seizoensgebonden werkt, in Horeca, Foodservice, speciaalzaak of supermarkt kan je telkens de vis en groente van de maand onder de aandacht brengen. Als suggestie op de menukaart of als aankooptip van de week of maand. In de maand mei is de rog onze vis van de maand.

Lees Meer

Vlees blijft een belangrijke plaats innemen in het voedingspatroon van de Belg. Hij wisselt meer af met gevogelte, vis en vegetarisch en eet opnieuw meer buitenshuis.

Lees Meer

Belgen worden steeds meer duurzame consumenten, onder andere door seizoensproducten te kopen en voedselverspilling tegen te gaan.

Lees Meer