Nieuws


Een lekker lokaal geteelde groente om, op oneindig verschillende manieren bereid, de hele zomer lang van te smullen.

Lees Meer  

Vita Veggie uit Herenthout is de winnaar van de Groentevakman 2021 in de categorie speciaalzaken en marktkramers. De wedstrijd, ondertussen al aan zijn zevende editie toe, is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige speciaalzaken en marktkramers konden deelnemen.

Lees Meer  

Van Eccelpoel uit Herentals is de winnaar van de Groentevakman 2021 in de categorie buurtsupers. De wedstrijd, ondertussen al aan zijn zevende editie toe, is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige buurtsupers konden deelnemen.

Lees Meer  

Alvo Tessenderlo is de winnaar van de Mooiste Kaastoog 2021 in de categorie buurtsupers. De wedstrijd is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om Kazen van bij ons in de kijker te zetten. Alle zelfstandige buurtsupers konden deelnemen.

Lees Meer  

Kaaswinkel Chee(r)se is de winnaar van de Mooiste Kaastoog 2021 in de categorie speciaalzaken en marktkramers. De wedstrijd is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voo rhun dagelijkse inspanningen om kazen van bij ons in de kijker te zetten.

Lees Meer  

Versmarkt Van Eccelpoel is de winnaar van de Mooiste Vleestoog 2021 in de categorie buurtsuper. De wedstrijd is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten.

Lees Meer  

Slagerij Blockeel is de winnaar van de Mooiste Vleestoog 2021 in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers. De wedstrijd is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten.

Lees Meer  

Een op-en-top zomerse groente met een anijsachtige smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek ze in dit artikel.

Lees Meer  

De vleeswarenproducenten waren de afgelopen maanden actief om een dossier in te dienen: vijf nieuwe vleesdossiers kwamen bij de beoordelingscommissie. Verder was er nog een dossier van rauwmelkse geitenkaas en twee dossiers van erkende visproducten waarvan de productie opnieuw opgenomen wordt.

Lees Meer  

Ben jij al ingeschreven voor het digitaal netwerk- en speeddate-event Bio2Bio van BioForum? Je hebt daarvoor nog enkele dagen de tijd! Dankzij de digitale speeddates ontmoet je op een snelle en makkelijke manier de juiste contacten uit de sector.

Lees Meer  

Aubergine is veelzijdiger dan je denkt. De groente is rijk aan vezels en heeft een aparte smaak en textuur.

Lees Meer  

Het jaar rond zijn onze Belgische vissers op zee om ons de heerlijkste vissen aan te bieden. De toppers van het zomerseizoen 2021 zijn pladijs, zeetong en langoustine.

Lees Meer