Nieuws


Pladijs is een beenvis en is, samen met rog en zeetong, een enorm belangrijke vissoort voor onze vissers. Deze drie toppers nemen het grootste deel van de aanvoer naar onze vismijnen voor hun rekening.

Lees Meer

Venkel staat bekend voor zijn frisse anijsachtige smaak. Het jonge groen, de zogenaamde veertjes, worden soms gebruikt als garnering of als kruiden in salades en vissoepen.

Lees Meer

Bijna al het vers dat Belgische supermarkten verkopen, is afkomstig van lokale leveranciers. Ook in groenten en fruit kiezen foodretailers overwegend voor de korte keten. Iedereen wint daarbij volgens Comeos.

Lees Meer

Wijting is een beenvis, die tot de orde van de kabeljauwachtigen behoort en ook familie is van de kabeljauw. De beste wijting koop je van juli tot en met februari.

Lees Meer

Broccoli is een veelzijdige groente. Gewoon gekookt met een sausje is broccoli erg lekker, maar hij is ook overheerlijk in pasta-, rijst- en roerbakgerechten of salades. Je kan de groente ook stomen of opwarmen in de microgolfoven. Wist je dat je broccoli zelfs kan frituren? Moet je zeker eens proberen.

Lees Meer

Versheid, smaak en kwaliteit blijven de belangrijkste aankoopcriteria voor verse producten bij de Vlaming. Hij koopt meer lokale producten en wil zo verspilling tegengaan.

Lees Meer

Belgische gezinnen gaven in 2017 gemiddeld minder geld uit aan voeding en dranken en evenveel aan verse voeding als in 2016. De Belg sprong namelijk bewuster om met voedsel en verminderde het aantal winkelbezoeken.

Lees Meer

Flandria, Buurtsuper.be, Boerenbond en VLAM verkozen tijdens het buurtsuperfeest ook de meest aantrekkelijke afdeling groenten en fruit in de Vlaamse buurtsupers en speciaalzaken. Dit jaar vielen twee winkels in de prijzen: C&B ALVO uit Zonhoven en ’t Fijnproevertje Hofstade - Aalst.

Lees Meer

Zalm en kabeljauw blijven de absolute vistoppers. Samen zijn ze goed voor de helft van de verkoop van verse vis, waarbij het aandeel van de kabeljauw groeit. De Belg koopt zijn verse vis vooral bij DIS 1, maar steeds meer ook bij hard discount en buurtsupermarkt.

Lees Meer

Schelvis kennen we ook als Sint-Pieter of Petrusvis. Op zijn best van juni tot februari en een prima alternatief voor kabeljauw. Schelvis wordt voornamelijk als filets verkocht. Het visvlees bevat weinig tot geen vet.

Lees Meer

Dé populairste koolsoort in ons land en erg veelzijdig in gebruik. Zelfs in het Oosten is men bloemkool gaan waarderen en is het een populaire groente in de wok.

Lees Meer

De verwachtingen voor het Belgische elftal zijn hooggespannen, tijdens de succesvolle voorrondes hebben de Rode Duivels het Belgische chauvinisme al flink aangewakkerd. Reden genoeg voor VLAM om tijdens dit WK mee te supporteren met producten van bij ons op het menu.

Lees Meer