Nieuws


Nog voor het jaareinde werden 3 Vlaamse tradities erkend: schuimwijn uit het Dijleland, een West-Vlaamse Spéciale Belge en zwienemutsen uit Oostende.

Boerenkool is aan een opmars bezig, de kool is de laatste jaren enorm populair geworden. Je kan ze dan ook op ontelbaar veel manieren klaarmaken.

Vijf chefs, één uit elke Vlaamse provincie, zetten een traditioneel streekproduct in de kijker. Chef Tom Vanhaecke uit Oost-Vlaanderen kookt met Oudenaards bruinbier.

Vijf chefs, één uit elke Vlaamse provincie, zetten een traditioneel streekproduct in de kijker. Met welk lekkers uit West-Vlaanderen gaat chef Tom Vanhaecke aan de slag?

De witte champignon is de populairste en meest gekweekte eetbare paddenstoel, maar tegenwoordig worden steeds meer andere soorten in de keuken gebruikt.

We associëren vis te weinig met de winter, toch zijn er ook in dit seizoen heerlijke gerechten met vis. De vissen die schitteren in de winter zijn: steenbolk, zeeduivel en de sint-jakobsschelp.

Ontdek The Potato Club campagne van VLAM, met aardappelinspiratie van aperitief tot dessert.

Vijf chefs, één uit elke Vlaamse provincie, zetten een traditioneel streekproduct in de kijker. Wat heeft chef Simon Goyens uit Vlaams-Brabant voor ons in petto?

Vijf chefs, één uit elke Vlaamse provincie, zetten een traditioneel streekproduct in de kijker. Antwerpen is onze tweede stop.

Voor sommigen is het liefde op het eerste gezicht, anderen moeten wennen aan de smaak. We hebben het over spruitjes.

Vijf chefs, één uit elke Vlaamse provincie, zetten een traditioneel streekproduct in de kijker. Vandaag gaan we langs in Limburg.

Van 8 tot en met 15 oktober 2020 zet VLAM voor de vierde keer op rij deze Belgische klassieker in de kijker tijdens de Week van de Steak-friet.