8 traditionele streekproducten krijgen een erkenning!


De vleeswarenproducenten waren de afgelopen maanden actief om een dossier in te dienen: vijf nieuwe vleesdossiers kwamen bij de beoordelingscommissie. Verder was er nog een dossier van rauwmelkse geitenkaas en twee dossiers van erkende visproducten waarvan de productie opnieuw opgenomen wordt.

Normaal gezien voorziet VLAM drie erkenningsrondes per jaar voor Vlaamse traditionele streekproducten. Omwille van de coronacrisis voorzien we net als in 2020 ook in 2021 twee erkenningsrondes: in juni en september.

6 producenten - 8 traditionele streekproducten

Vlaamse rauwmelkse geitenkaas

Aangeboden door Geitenboerderij 't Eikenhof uit Lokeren


Vlaamse droge worst

Door Codstore NV uit Aalter

Poperingse hennepot

Aangeboden door 't Vispunt uit Poperinge

Kipkap uit de Antwerpse Kempen

Aangeboden door Slagerij Vandecruys uit Geel

Filet d'Anvers

Aangeboden als 'ossebil' door Slagerij Vandecruys uit Geel


Gekookte uier

Aangeboden als Daniël Coopman Uier Natuur/Blokuier van TerBeke-Pluma nv


West-Vlaamse gerookte sprotfilets en Vlaamse gerookte heilbot

Door Seagull-Appetit uit Brugge


>>Lees het verhaal van deze acht streekproducten.