Chefs zetten streekproducten op de kaart: Antwerpen


Vijf Vlaamse chefs kregen de opdracht van VLAM (onder de koepel Lekker van bij ons) om een recept te ontwikkelen met een erkend streekproduct uit hun provincie. De chefs en de recepten worden door Het Laatste Nieuws vijf weken lang extra in de kijker gezet. Dat betekent meer dan een maand lang heerlijke recepten met erkend streekproduct!

Laat je inspireren door de verrassende recepten van de chefs en hun verhalen om ook in jouw zaak producten uit de streek wat vaker op de kaart te zetten.

We gaan langs in Antwerpen.


Antwerpen

Antwerpse streekmakers pleiten voor culinair chauvinisme: chef Bram Deams en streekproducent Johan Verheyen “Veel mensen vergeten wat Vlaanderen te bieden heeft”. Bij De Schranshoeve wakkeren we hun chauvinisme wat aan.

Lees het volledige verhaal van deze gepassioneerde Antwerpse ondernemers.

>> Recept: Antwerpse koffie en chocolade dessert

"Wij houden ervan om langs te gaan bij lokale producenten om hun verhaal én de mensen achter het product te leren kennen".

- zaakvoerder Bram Heylens, De Schranshoeve, Vorselaar.


Chef Bram Heylens
Restaurant De Schranshoeve
Ingrediënten
Antwerpse koffiemousse
Antwerpse koffie
Mark Verheyen, zaakvoerder Koffie Verheyen
Koffiebranderij