Chefs zetten streekproducten op de kaart: Limburg


Vijf Vlaamse chefs kregen de opdracht van VLAM (onder de koepel Lekker van bij ons) om een recept te ontwikkelen met een erkend streekproduct uit hun provincie. De chefs en de recepten worden door Het Laatste Nieuws vijf weken lang extra in de kijker gezet. Dat betekent meer dan een maand lang heerlijke recepten met erkend streekproduct!

Laat je inspireren door de verrassende recepten van de chefs en hun verhalen om ook in jouw zaak producten uit de streek wat vaker op de kaart te zetten.

We starten in Limburg.


Limburg

Twee Limburgse streekmakers vinden elkaar: Gebroeders Bleus en Bistro Zutt. “Momenteel staat er een heerlijk koud voorgerechtje op de kaart: een snee zelfgebakken suikerbrood besmeerd met Loonse Stroop, met daarbij Filet d’Anvers - een traditioneel Belgisch streekproduct uit Alken - en een slaatje van waterkers en gepekelde ui. " 

Lees meer

>> Recept: suikerbrood met Limburgse stroop, filet d'Anvers en waterkerssalade met gepekelde ui

Vanaf 13 oktober serveert Bistro Zutt in Sint-Truiden miniversies van het voorgerecht als welkomsthapje!


Chef Willem Daems
Bistro Zutt in Sint-Truiden
Ingrediënten
Bereiding




Borgloon stroopfabriek
Inkoken van Limburgse stroop
Donkere Limburgse stroop