Nog voor het jaareinde werden 3 Vlaamse tradities erkend: schuimwijn uit het Dijleland, een West-Vlaamse Spéciale Belge en zwienemutsen uit Oostende.
Ontdek de nieuwste erkenningen.
Vlaanderen kende ooit een wijdverspreidde wijnbouw, zo ook in het Dijleland. De wijnbouw kwam terug en naast vooral witte wijn krijgt de Vlaamse mousserende kwaliteitswijn zijn plek als streekproduct met naam en faam.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Dit Belgisch amberkleurige bier kende een groot succes en werd vooral gebrouwen in Henegouwen, Brabant en Antwerpen met benamingen als "Bière Belge", "Belge", "Spéciale Belge", "Speciale" of "Ale".
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
In West-Vlaanderen geldt het Franse spreekwoord "Dans le cochon, tout est bon", over duurzaamheid gesproken! "Zwienemutsen" zijn een bijna vergeten stukje orgaanvlees, gelukkig houden enkele slagers deze typische West-Vlaamse bereiding in ere.
![]() | ![]() | ![]() | ||