Heb jij in juli en augustus de zomertips van Versondernemer.be gespot op onze Facebookpagina?

Om de verkoop in jouw zaak extra te boosten, deelde Versondernemer.be wekelijks nuttige zomertips met jou op Facebook.
Want de warme zomermaanden kunnen soms ook kalmere omzetmaanden betekenen.

Hieronder lijsten we alle tips voor jou nog eens op. De zomer is bijna voorbij, maar niet getreurd: deze tips kan je ook toepassen op andere momenten in jouw zaak.


Denk aan je vakantieboodschap

Plan je vakantie, maar ook je vakantieboodschap! Informeer je klant wanneer je vertrekt en wanneer je terugkomt. Zo vermijd je een geïrriteerde klant voor een gesloten deur en komt hij met veel plezier terug na je verlof.

Ontdek ook deze 6 tips voor een goed voorbereide jaarlijkse sluiting.


Voor elk seizoen een pakketje

Stel als buurtsuper of speciaalzaak een zomerpakket samen. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met verse seizoensgroenten- en fruit zoals komkommer en aardbeien, met verfrissende recepten en zomerse gadgets uit je assortiment. Vergeet je pakket niet te promoten via je communicatiekanalen! 


Barbecue scoort

Uit een bevraging van VLAM bij 75 Vlamingen, blijkt dat meer dan 30% een barbecuegerecht wel weet te smaken tijdens hun horecabezoek. Aarzel dus niet om enkele grillgerechten op je menukaart te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van pladijs op de barbecue met tomatencompote en gelakte aubergine? Meer inspiratie op www.lekkervanbijons.be. 


Wees actief op social media

Jouw klanten vind je tijdens de zomer terug op allerlei leuke events zoals festivals, terrasjes, barbecues ... Dat betekent dat zij vaak op social media zullen zijn. Wees dus zeker ook actief op social media deze zomer! 


Mocktails voor elk seizoen

Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrije drankjes in de horeca. Speel hierop in door je mocktail aanbod een stevige boost te geven! Wij geven jou enkele tips mee:
✅ Breng een verhaal: van het kiezen tot het opdrinken, de mocktail moet een avontuur zijn.
✅ Kies voor seizoensproducten! Dat smaakt het lekkerst én is een stuk goedkoper.
✅ Verwerk zachtfruit in je mocktails voor een instant happy-gevoel bij je klant

Hier vind je meer inspiratie voor je zomerse drankenkaart.


Ga daar waar je klant ook is

Jouw klanten zitten niet stil deze zomer. Overweeg daarom om er zelf op uit te trekken! In de zomer worden volop evenementen en activiteiten georganiseerd. Is jouw cliënteel daar sterk aanwezig? Bekijk dan eens welke mogelijkheden er zijn om jouw zaak daar te promoten.


Zet verse groenten en fruit in de kijker

Tijdens de zomermaanden is je klant op zoek naar frisse, lichte gerechten met lekker veel verse groenten en fruit. Retail of horecazaak, speel in op die vraag van je klant door verse groenten en fruit extra in de kijker te zetten! Bijvoorbeeld door inspirerende recepten op te hangen in de winkel of creatieve gerechten aan te bieden op je menukaart.


Organiseer een ludieke actie

De zon schijnt, de temperaturen stijgen en iedereen is in vakantiestemming! Maak gebruik van die positieve sfeer om een ludieke actie te organiseren en te communiceren op social media. In de zomer kan net dat ietsje meer!


Wist je datjes

Na de zomer gaat het nieuwe schooljaar van start. Zet jouw verse producten in de kijker met heerlijke weetjes, zodat jouw studerend publiek de juiste snackkeuze maakt. Wist je bijvoorbeeld dat braambessen heel goed zijn voor het geheugen, door hun antioxidanten en ontstekingswerende werking?


Heb jij nog leuke tips? Laat ze ons weten op onze Facebookpagina