Een feestmenu uit elke Vlaamse provincie


De vijf Vlaamse chefs die in het najaar een recept ontwikkelden met streekproducten zetten voor de feestdagen streekproducten en lokale producten op hun take-away kaart.

Laat je inspireren door de combinaties met streekproducten.

West-Vlaanderen

Brasserie Le Bassin kiest voor:


Zwienemutsen met gepekelde groentjesGebakken eendelever met West-Vlaamse bloeiling en appeltjesKarnemelksmeus met Vlaamse grijze garnalenGegratineerde Oostendse oester



Tarbot met wintergroentjes en filet d'Anvers


Oost-Vlaanderen

Restaurant Maste verheft spek en bier tot een hoger niveau:




Tartelette grijze garnaal met gemarineerde uitjes





Vlaams ovengebakken spek met pompoen en linzen





Baba limo / advocaat / hazelnoot


Antwerpen

Restaurant De Schranshoeve zet de meeste streekproducten op de kaart




Grondwitloof salade met waterkers, filet d'Anvers en espuma van oude Postelkaas





Filet pur met een bier-koffiesaus en smoutpatatjes





Een bokaaltje Antwerps zoet


Vlaams-Brabant

Restaurant L'Oh combineert pure smaken met een toets 'streekproduct':




Pladijs met grondwitloof, mousseline van oude gueuze, mosterd uit het Leuvense





Duif met mosterd uit het Leuvense





Witte chocolademousse met Hasseltse jenever, vanilleijs, jonagold en moutspeculaascrumble


Limburg

Bistro Zutt plukt fruit en groenten in de achtertuin




Pladijs met waterkerssaus





Hertenbiefstuk met grotchampignons uit Riemst





Appel, peer en Limburgse stroop in bladerdeegflap