Met Lekker van bij ons is het altijd feest! Dat bewijst topchef Bart Desmidt, die op het bekende kookkanaal njam! vier afleveringen lang heerlijke en haalbare feestgerechten op tafel zet. 

De rode draad? Producten van eigen bodem spelen hoofd- én bijrol. Want koken met het beste van hier, dat betekent variatie op het ritme van de seizoenen, waarbij je kan rekenen op producten van topkwaliteit. Je proeft het vakmanschap van de lokale producent én je helpt er de lokale economie mee.

In het programma ‘Feest van eigen bodem’ serveert Bart verrassende aperohapjes op basis van een assortiment kazen van bij ons en typisch Vlaamse vleeswaren. Voor de grotere honger kiest hij voor verrassende bereidingen op basis van mals varkensvlees, witloof, griet en natuurlijk ook aardappelen. En als dessert creëert Bart verwenmomenten met melk en eitjes in de hoofdrol. Mét gouden lepeltje! Als extra smaakmaker pimpt Bart de recepten met enkele traditionele Vlaamse streekproducten. 

Vanaf maandag 30 november is er iedere week om 17 u 10 een nieuwe aflevering.

Alle recepten vind je ook online.

Op zoek naar nog meer inspiratie met lokale producten voor je feestmenu? Op Lekker van bij ons vind je nog meer heerlijke ideeën.