De komende maanden zijn hoogdagen voor uw zaak. Van Halloween tot Driekoningen is het immers continu feest bij uw klanten. Het is dus alle hens aan dek! Met de nodige inspanningen om uw etalage, aanbod, presentatie en verpakking feestklaar te maken, trekt u ongetwijfeld de aandacht van uw klanten!

Een met zorg samengestelde geschenkmand versterkt het imago van uw zaak

Geschenkmanden zijn een originele en gemakkelijke oplossing voor uw klantU drijft het aankoopvolume op, en u krijgt de kans om minder gekende of nieuwe producten aan te bieden.

Bovendien biedt u uw klanten een originele en gemakkelijke oplossing aan. Want feesten betekent voor veel klanten cadeautjesstress. Geschenkmanden of -cheques zijn het ideale geschenk en bovendien kan u uw eigen product hierin verwerken.

Stem uw aanbod af op uw klanten

Zijn er veel bedrijven in de buurt? Voorzie dan manden als relatiegeschenk, of bied manden met gezonde tussendoortjes aan als abonnementsformule. Krijgt u vooral gezinnen met kinderen over de vloer, pas dan op een speelse manier de producten en de verpakking aan.

Zorg voor enkele voorbeeldmanden en voorzie wat variaties, in verschillende soorten en maten, telkens met bijhorend prijskaartje. Zo vindt elke klant wel iets naar zijn gading. Voor klanten die toch nog iets anders wensen kan u de mand à la carte samenstellen of verschillende soorten mandjes aanbieden die hij zelf kan vullen.

Heb oog voor de verpakking en bedenk een origineel extraatje: theelichtjes, servetjes, een gadget voor de kinderen …

Do’s en don’ts

Doen!

Geschenkmanden of -cheques zijn een ideaal geschenk tijdens de feestdagenWees creatief! Denk aan geboortemanden, eindejaarspakketten, picknickmanden, paasmanden, zakenlunchmanden … Mogelijkheden genoeg. Er zijn doorheen het hele jaar evenementen genoeg waaraan u uw aanbod kan aanpassen.

Sommige producten lenen zich minder voor een geschenkmand. Zo lijkt het minder evident om bijvoorbeeld verse vis cadeau te doen. Maar de bijproducten zijn dat misschien wel en kan u bijvoorbeeld combineren met een geschenkcheque. Zo’n cadeaubon is trouwens voor velen een mooi en gemakkelijk geschenk waarmee u uw zaak kan linken aan een positieve ervaring. En zelfs al biedt u wel geschenkmanden aan, dan nog is zo’n geschenkcheque voor een bepaalde klant misschien een geschikter alternatief.

Naast de geschenkmanden en -cheques is het natuurlijk belangrijk om ook uw etalage en productpresentatie feestklaar te maken.

Niet doen

Uw klanten vergeten te informeren over het aanbod geschenkmanden, -cheques. Breng uw klanten op de hoogte via een folder, uw eigen website, Facebook- of Instagram-account en natuurlijk: praat erover!

De manden of cheques simpelweg uitstallen is niet genoeg. Maak er iets speciaals van. Geef ze een leuke naam en zorg voor een aantrekkelijke verpakking.

 Versondernemer.be wenst u alvast fijne feestdagen!

Logo van Lekker van bij ons met link naar de website