Groente van de maand maart: witloof


In maart is het tijd voor onze Belgische trots, het witte goud van bij ons: witloof. Deze groente met typische bittere smaak is het best gekend in de klassieker met witloof met ham en kaassaus. Toch kan je met deze veelzijdige groente nog heel wat meer kanten uit. Al eens een witlooftaart, witloofkroketjes of witlooftaco geprobeerd?

Wist je trouwens dat er ook een rode witloofsoort bestaat, onder de naam roodloof? Dit is een kruising van witloof en radicchio, met een zoete smaak. Roodloof is lekker als snack, in salades en in roerbak-, kook- en ovengerechten.

Meer inspiratie met witloof om je vingers bij af te likken op www.lekkervanbijons.be.

Slaatje van witloof met bloedsinaasappel, kappertjes en gember

Gevulde aardappel met gehakt, witloof en roomkaas vulling

Witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas





Download ook de groenten- en fruitkalender.