Een knolletje dat je ook wel terugvindt onder de naam topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalem-artisjok. De aardpeer is zoet met een lichte nootachtige smaak. Sommigen vergelijken de smaak een beetje met die van een artisjok of van een oester. Ze zijn lekker om te koken, bakken, in de wok, in de soep, rauw in een salade of gefrituurd als chips. De knolletjes geven ook een lekkere extra toets aan je aardappelpuree en is heerlijk te combineren met vis. 

Weetjes over aardpeer:

  • Aardpeer is familie van… de zonnebloem. Boven de grond ontwikkelen aardperen stengels van drie meter hoog met gele bloemen die verwant zijn aan de zonnebloem.
  • De ondergrondse knolletjes zijn de aardperen. Ze breiden snel uit en groeien tot een meter diep.
  • Je hoeft de knolletjes niet te schillen. Wil je dat wel doen, dan doe je dat best na het koken.

Lekker met aardpeer:

 Nog meer gerechten met aardpeer.