Groente van de maand juli: venkel


Venkel is een frisse groente die met zijn anijsachtige smaak uiterst geschikt is voor een zomers gerecht. De knol kan je verwerken en bereiden op allerlei manieren: koken, stomen, stoven, rauw, in de oven, in de wok, roosteren of… in de thee of mocktail. Rauw is de smaak het sterkst en een echte eetlustopwekker. De warme groente heeft een zachtere anijssmaak.
Venkel partnert uitzonderlijk goed met vis, vlees of kaas.

Weetjes over venkel

  • Het groen aan de stengels is een heerlijke smaakmaker in salades of bij komkommer.
  • De stengels kan je vermengen met houtskool. Ze geven bij het grillen een heel eigen smaak af.
  • De zaden kan je gebruiken als specerij of om een etherische olie van te maken (zie het volgende weetje).
  • De geur van venkel verdrijft insecten zoals motten, vliegen en muggen.


Zin in venkel? Ontdek deze en meer gerechten op Lekker van bij ons

>>Mocktail van venkelthee 
>>Knapperige venkel op toast met Brugge Goud kaas 
>>Pladijs met venkel en kokkelsausje


Boontjes van bij ons

Ook de boontjes doen het deze zomer goed. 

Ontdek onze lekkerste recepten met boontjes van bij ons.