Groente van de maand juni: Aubergine


20 May
20May

Met aubergines wanen uw klanten zich meteen in zuiderse sferen. De meest bekende aubergine is de grote paarse, ovaalvormige variant. Er bestaan ook witte, gele en zelfs paarswit gestreepte exemplaren. In welk jasje ook, ze brengen sowieso kleur in uw gerechten!

De intense paarse kleur van de aubergine dankt hij aan de aanwezigheid van het antioxidant anthocyanine. Antioxidanten dragen mogelijk bij tot een goede gezondheid.

Aubergines zijn snel klaar en kunnen op vele manieren bereid worden: gevuld, gegrild, geroosterd en gebakken. Enkel rauw zijn ze niet eetbaar, want dan zijn ze giftig. Door ze te verwarmen, worden de giftige solanines afgebroken.

Probeer eens een kaviaar van aubergines, gevulde auberginetorentjes met verse kaas of de heerlijke klassieker moussaka.

Meer inspiratie op www.lekkervanbijons.be.

Download ook de groenten- en fruitkalender.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.