Groente van de maand mei: Asperges


Met asperges op het menu brengt u meteen de lente op tafel. Vanaf april tot juni kan u volop genieten van deze veelzijdige groente.
Asperges hebben een zachte smaak en een heerlijk aroma, en bovendien zijn ze rijk aan voedingsvezels en vitamine C.
Twijfel je aan de versheid? Wrijf de asperges tegen elkaar. Als ze een piepend geluid maken, is alles in orde.

De stengeluiteinden van witte asperges kan je gewoon afbreken. Gooi ze niet weg, maar gebruik ze samen met de schillen om bijvoorbeeld een bouillon op smaak te brengen. Naast de typisch Vlaamse witte asperges is er eveneens een groene variant. Deze laatste heeft een dunnere schil en hoef je niet noodzakelijk te schillen.

Asperges zijn erg veelzijdig en tillen elk gerecht tot een hoger niveau. Varianten op de gekende recepten zijn onder andere aspergerisotto, gegrilde asperges of probeer ook eens asperges in de wok.

Ontdek meer lekkere aspergerecepten op www.lekkervanbijons.be

Logo van Lekker van bij ons met een link naar de website

Opmerkingen: Laat een reactie achter

* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.