Groente van de maand mei: komkommer


Komkommertijd

Over waar deze term vandaan kwam om een tijd aan te duiden waarin er weinig gebeurde, bestaan er meerdere verhalen. Dat gaan we jullie besparen. Feit is dat het nu letterlijk komkommertijd is. De oogst is volop aan de gang. 

Komkommer is een perfecte groente voor elk moment van de dag! De vrucht bestaat hij 94% water, is rijk aan voedingsvezels en een goede bron van vitamine K. Qua verwerking vraagt de komkommer niet veel werk, de zaadjes verwijderen en eventueel snijden op gewenste grootte. That’s it! Schillen hoeft niet, want die zorgt juist voor extra smaak. 

Komkommer past bij elke maaltijd: bij het ontbijt, als snack, bij de lunch, het aperitief en het diner. Verwerk de groente in soep, in een salade, een smoothie, op de boterham of in een wrap, in een eiersalade of bij een poké bowl. Je klanten zullen er van smullen! 

Ontdek alle gerechten met komkommer op lekkervanbijons.be.


Ook lekker in mei: krulandijvie

Een toppertje met krulandijvie: Salade van krulandijvie met West-Vlaamse gerookte sprot, Hoeveschapekaas uit de Vlaamse Ardennen en een stroop-mosterd sausje.