Groente van de maand mei: tomatenklassiekers


Belgische tomaten zijn er in alle vormen, kleuren, maten en gewichten. Met zo’n groot aanbod is er een tomaat voor elke bereiding. Bovendien zijn ze tegenwoordig het hele jaar door beschikbaar dankzij moderne teelttechnieken en garandeert het ruime Flandria-assortiment het hele jaar door een hoge en uniforme kwaliteit. Door te kiezen voor de juiste tomaat voor elk gerecht, creëer je bovendien een groot verschil in smaak en beleving.

Voor heel wat gerechten zit je goed met de allround klassieke ronde tomaat binnen de Flandria-familie, zoals de losse Prince tomaat of de Princess trostomaten. De wat stevigere, smaakvolle trostomaten zoals de Elite doen het dan weer heel goed in koude bereidingen zoals salades. Om te grillen en te vullen, kies je best voor vleestomaten zoals de sappige Baron types, omdat deze hun stevigheid niet verliezen bij het doorsnijden. Voor een tomatensaus vertrek je dan weer beter van de typisch langwerpige tomaten, binnen Flandria gekend als Romared of Prunella. De keuze binnen het tomatenaanbod gaat buiten deze klassiekers nog veel ruimer en biedt heel wat variatie in kleur, vorm, grootte en smaak.

>>Meer tomatensoorten en inspiratie ontdek je op www.lekkervanbijons.be!