Groente van de maand oktober: koolrabi


Koolrabi is een ietwat onbekende groente voor veel mensen. Een leuke groente dus om aan je klanten te leren kennen. Het ziet er een stevige groente uit, toch vraagt ze wat zorg en voorzichtigheid in de omgang. Je kan koolrabi zowel gekookt als rauw eten. Warme koolrabi smaakt wat naar bloemkool, zij het iets pittiger, rauw eerder naar selder. De groente is uiterst geschikt om te stoven, grillen of rauw met een dipsausje of in een salade. 

Weetjes over koolrabi:

  • Koolrabi bestaat in verschillende kleuren. We kennen deze groente het best in het lichtgroen. Er zijn ook versies in het wit en paars.
  • Koolrabi is geen knol, wel een koolsoort. De groente stamt af van de wilde kool.
  • Het is een caloriearme, vezelrijke groente, boordevol vitamine C.

Laat je inspireren door deze gerechten:

 Vind meer gerechten met koolrabi. 

Pittige Pompoen is ook heel lekker in oktober.

 Pompoen heeft heel wat in zijn mars. Ontdek hier de lekkerste recepten met pompoen.