Spanning op het bord! 

Kinderen hebben een onuitputtelijke verbeelding. Hebt u spannende namen van ingrediënten of creatieve gerechten die verwijzen naar een sprookje of snoep? Kaboutertjespasta met dinogroenten, zeewolf met roodkapjespuree, piratenbootjes, Popeye’s macaroni of hondshaai met piratenwortels… wedden dat kinderen benieuwd zijn.

Sausjes om te dippen

Kinderen houden van dippen. Groenten en vleesjes die ze in een sausje mogen dippen, geven extra beleving aan het moment. Serveer daarom gerechtjes in een handig dipformaat. Groentechips en broodvingers met een gezonde dip van bijvoorbeeld rodebietenmousse of paprika smaken voor jong en oud.

Kleurprenten over voeding

Heel wat restaurants en brasseries hebben kleurplaten en -boeken om de kinderen te animeren tijdens het wachten. U kunt ook kiezen om prenten van voedingsproducten te laten inkleuren. De hongerbarometer gaat zo gezwind de hoogte in. Bij VLAM kunt u terecht voor kleurprenten en -recepten van het figuurtje Loofje, dat haalbare kindvriendelijke witloofrecepten aanprijst.

Desserts als hoofdgerecht

Iets eten omdat het gezond is? Dat werkt niet bij kinderen. Waarom geen gezond snoep of voedzame desserts als hoofdgerecht voor kinderen? Aardappelen zijn een dankbaar product om mee te werken. Met aardappelwafels, -taart en -muffins op het menu klinken uw hoofdgerechten als muziek in de oren van kinderen. Ook wortelcakes, courgettekoekjes en appelpannenkoekjes vallen in de smaak van de jongste klanten.

Vormen op het bord

Denk ook aan de vorm op het bord. Een leuke presentatie van het gerecht doet wonderen. Een groentepuree wordt aantrekkelijker in een leuke vorm en feestelijker in een torentje. Groenten die als lachende gezichtjes kinderen begroeten, dat wordt smullen.

Bezoek aan de keuken?

Kinderen houden van beleving. Net als grote mensen zijn ze benieuwd naar de keuken. Een kijkje bij de kok of chef maakt hen benieuwd naar hun gerecht.

Plan kindergerechten op het menu

Volgens onderzoek van Scolarest vindt 88% van de ouders dat er meer groenten, seizoensproducten en lokale producten verwerkt moeten worden in de schoolrestaurants. Horecazaken kunnen inspelen op deze wens met gevarieerde kindermenu’s. Ouders met kinderen zullen uw creativiteit belonen! Wist u trouwens dat op google heel vaak gezocht wordt op de term ‘kindvriendelijk restaurant’? Speel het dus zeker op uw website uit als u een aanbod op kindermaat heeft.

Op zoek naar leuke ideeën voor uw kindermenu? Surf naar u www.lekkervanbijons.be/kindermenu voor volgende recepten:

• Dracula-vingers

• Potje piraat: Gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje

• Aardappelmuffins

• Wortelfrieten met bloemkoolmayonaise

• Halloween- of spooktaart met witloof, peren en veenbessen

• Groentechips met frisse lentedips

• Courgettekoekjes met zalm

• Hartige broccolitaart met amandelen

• Aardappel- en spekcakes

• Piratenboot (Wrap met witloof en gerookt spek)