Slim omgaan met je grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder food waste. Goed voor je kassa én voor het milieu. 

VLAM daagt daarom vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees.

Onder leiding van Peter Van Asbroeck gaan Francesca Sterckx (Mistinguett), Stijn Audenaert (Vos), Bart Gils (Signatuur) en Davy Devlieghere (Bistro Julien) de strijd met elkaar aan op woensdag 20 november.

Benieuwd welke Jong Keukengeweld chef het beste kan overtuigen met zijn no food waste gerecht met varkensvlees? Kom het zelf ontdekken én proeven tijdens de battle op Horeca Expo op woensdag 20 november 2019 om 11 u 30, tussen hal 3 en hal 8.

Hieronder ontdek je alvast meer over Jong Keukengeweld Bart Gils en met welk varkensvlees gerecht hij zal verbluffen tijdens de battle.

Bart Gils van restaurant Signatuur

Chef-kok Bart Gils van restaurant Signatuur in Hoogstraten kiest voor lokaal, duurzaam en vers. Hij wil zijn gerechtjes tot de essentie herleiden en serveert daarom nooit meer dan 5 ingrediënten tegelijk, zodat het hoofdingrediënt primeert.

In een horeca battle die draait om voedselverspilling zijn deze kenmerkende elementen uit Barts keuken alvast een echte troefkaart.  “We zijn er heel erg mee bezig verspilling zo veel mogelijk te beperken. We werken zoveel mogelijk van kop tot staart. Met de juiste bereidingen en technieken zijn bijna alle delen bruikbaar. Je zal bij ons dan ook eerder varkensnek of -poot tegenkomen dan dat we met de filets gaan werken. We vinden dat we als restaurant een grote verantwoordelijkheid hebben om mensen hiervan bewust te maken.”

Je kan het werk van deze chef nog tot december 2019 proeven in zijn restaurant in Hoogstraten. Daarna leent hij zijn gouden handen voor een tijdje uit aan enkele echte toprestaurants. In de tussentijd bouwt hij samen met zijn vrouw Sally aan een droompand op een tot nu toe geheime locatie. Het wordt dus uitkijken naar de nieuwe smaak en stijl van restaurant Signatuur.

Tijdens de battle gaat Bart de strijd aan met open ravioli / gerookte varkenspoot / knolselder in zoutkorst / varkenstong / zwarte truffel.

Mis deze spannende battle dus niet!

Wanneer? Woensdag 20 november van 11 u 30 - 12 u 30
Waar? Demokeuken Horeca Expo, tussen hal 3 en 8