Slim omgaan met je grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder food waste. Goed voor je kassa én voor het milieu. 

VLAM daagt daarom vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees.

Onder leiding van Peter Van Asbroeck gaan Francesca Sterckx (Mistinguett), Stijn Audenaert (Vos), Bart Gils (Signatuur) en Davy Devlieghere (Bistro Julien) de strijd met elkaar aan op woensdag 20 november.

Benieuwd welke Jong Keukengeweld chef het beste kan overtuigen met zijn no food waste gerecht met varkensvlees? Kom het zelf ontdekken én proeven tijdens de battle op Horeca Expo op woensdag 20 november 2019 om 11 u 30, tussen hal 3 en hal 8.

Hieronder ontdek je alvast meer over Jong Keukengeweld Davy Devlieghere en met welk varkensvlees gerecht hij zal verbluffen tijdens de battle.

Davy Devlieghere van Bistro Julien

Davy Devlieghere zet in zijn zaak zowel de klassieke Franse keuken als moderne gastronomie op het menu. Davy werd grootgebracht op een varkensboerderij en liep al van kindsbeen af rond tussen de varkens. Zo leerde hij de smaak van echte kwaliteit kennen. Door zijn achtergrond weet hij perfect wat nodig is om het beste stukje varken op je bord te serveren, een troef die tijdens deze battle zeker van pas zal komen. “Ik vind dit een fijn initiatief en doe vooral mee omdat ik het belangrijk vind dat er in de media meer aandacht geschonken wordt aan voedselverspilling. Mensen springen vaak niet creatief genoeg om met de restjes, terwijl ik er net graag mee aan de slag ga.”

Tijdens de battle gaat Davy de strijd aan met taco van varkenswang en nek met sesam en zure room.

Mis deze spannende battle dus niet!

Wanneer? Woensdag 20 november van 11 u 30 - 12 u 30
Waar? Demokeuken Horeca Expo, tussen hal 3 en 8