Slim omgaan met je grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder food waste. Goed voor je kassa én voor het milieu. 

VLAM daagt daarom vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees.

Onder leiding van Peter Van Asbroeck gaan Francesca Sterckx (Mistinguett), Stijn Audenaert (Vos), Bart Gils (Signatuur) en Davy Devlieghere (Bistro Julien) de strijd met elkaar aan op woensdag 20 november.

Benieuwd welke Jong Keukengeweld chef het beste kan overtuigen met zijn no food waste gerecht met varkensvlees? Kom het zelf ontdekken én proeven tijdens de battle op Horeca Expo op woensdag 20 november 2019 om 11 u 30, tussen hal 3 en hal 8.

Hieronder ontdek je alvast meer over Jong Keukengeweld Francesca Sterckx en met welk varkensvlees gerecht zij zal verbluffen tijdens de battle.

Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett

De enige vrouw onder de battelaars is niet de minste. Francesca “Fran” Sterckx van restaurant Mistinguett kookt graag Franse en Belgische klassiekers. Ze is weg van orgaanvlees. In een wedstrijd die draait rond het bestrijden van ‘voedselverspilling’ is haar kennis van de minder bekende delen van het varken een troefkaart om de wedstrijd te winnen.  

“Ik vind het leuk om mensen ervan te overtuigen dat orgaanvlees echt wel lekker kan zijn en het vaak afhangt van de manier waarop je het klaar maakt. Maar ik vind het ook belangrijk om er mee te koken in de strijd tegen voedselverspilling. Waarom dingen weggooien als je ze nog perfect kan verwerken? Ik heb vrienden en familie al verschillende keren kunnen doen geloven dat ze iets anders aan het eten waren. Zo maakte ik kroketjes van kalfshersenen en dachten ze dat het zelfgemaakte bitterballen waren. Ideaal dus om deze dingen niet weg te gooien maar gewoon te verwerken.”

Tijdens de battle gaat Francesca de strijd aan met varkenskop met tartaar van varkenshersenen.

Mis deze spannende battle dus niet!

Wanneer? Woensdag 20 november van 11 u 30 - 12 u 30
Waar? Demokeuken Horeca Expo, tussen hal 3 en 8