Slim omgaan met je grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder food waste. Goed voor je kassa én voor het milieu. 

VLAM daagt daarom vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees.

Onder leiding van Peter Van Asbroeck gaan Francesca Sterckx (Mistinguett), Stijn Audenaert (Vos), Bart Gils (Signatuur) en Davy Devlieghere (Bistro Julien) de strijd met elkaar aan op woensdag 20 november.

Benieuwd welke Jong Keukengeweld chef het beste kan overtuigen met zijn no food waste gerecht met varkensvlees? Kom het zelf ontdekken én proeven tijdens de battle op Horeca Expo op woensdag 20 november 2019 om 11 u 30, tussen hal 3 en hal 8.

Hieronder ontdek je alvast meer over Jong Keukengeweld Stijn Audenaert en met welk varkensvlees gerecht hij zal verbluffen tijdens de battle.

Stijn Audenaert van restaurant Vos

Chef-kok Stijn Audenaert van restaurant Vos in Lokeren zal het tijdens de battle ongetwijfeld over een andere boeg gooien dan Francesca. Stijn is geen grote fan van orgaanvlees, maar geef hem de geur van geroosterd vlees en hij gaat spontaan watertanden. “Ik vind het zonde om een bord er mooi te laten uitzien met onnodig afval als gevolg. Het leuke aan koken met restjes is dat je soms meer creativiteit aan de dag moet leggen om een volwaardig gerecht te bekomen. Bij deze wedstrijd draait het me minder om te winnen maar eerder om samen met de collega’s te tonen wat je allemaal kan doen om minder voedsel te verspillen.” Een vos verliest nooit zijn (lokale) streken. Bij Vos mag je je aan een seizoensgebonden keuken verwachten, met, waar het kan, een centrale plek voor streekproducten van bij ons.

Tijdens de battle gaat Stijn de strijd aan met hespenrolletjes met buikspek / witloof / Oud-Brugge Kaas.

Mis deze spannende battle dus niet!

Wanneer? Woensdag 20 november van 11 u 30 - 12 u 30
Waar? Demokeuken Horeca Expo, tussen hal 3 en 8