Kazen van bij ons zijn heerlijke, lokale producten met een uitgebreid smakenpallet. Ze lenen zich uitstekend als aperitiefhapje of voor kaasschotels en laten zich heerlijk combineren met Belgische bieren. Ook in je gerechten zelf kunnen kazen van bij ons een extra smaakbeleving bieden.

VLAM nodigde eind november Jan Audenaert van restaurant D’Oude Pastorie uit om tijdens een exclusief inspiratie-event enkele van zijn geheime tips & tricks te delen met horeca-uitbaters. Hij ontkrachtte daar meteen de mythe dat koken met kazen zware gerechten tot resultaat zou hebben. De kunst is immers om kaas als smaakmaker te gebruiken, waarbij een room bijvoorbeeld vervangen kan worden door een karaktervolle kaas. En laat nu net de sterkte van onze kazen hun brede assortiment zijn. Voor elk gerecht vind je dus ongetwijfeld een kaas die je gerecht een niveau hoger kan tillen.

Om die variatie te benadrukken, presenteerde kaasaffineur Frederic Van Tricht tijdens het event ook het uiteenlopende smakenpallet van Belgische kazen. 

De biersommeliers van Spéciale Belge serveerden bovendien bijpassende bieren en lieten proeven waarom Belgische bieren de smaken van deze kazen tot een hoger niveau tillen.

De heerlijke bier-kaas combinaties die werden geserveerd vind je op www.inspiratiemetkaas.be.
Ben je er graag de volgende keer ook bij? Laat het ons weten op b2b@vlam.be.