Vlaams minister van Economie Hilde Crevits lanceert samen met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM de website koopinjebuurt.be. Dit platform is een online verzamelplaats waar consumenten lokale handelaars op terug kunnen vinden. We roepen alle handelaars op zich dan ook te registreren via een van de verschillende initiatieven. Binnenkort wordt er ook een gemeenschappelijke zoekmachine aan het nieuwe platform toegevoegd die het zoeken in de websites van de partners nog vergemakkelijkt.

De coronacrisis slaat wonden in de samenleving, en ook onze Vlaamse economie krijgt steeds zwaardere klappen. Lokale handelaars zijn de motor van onze welvaart. Om ons socio-economisch weefsel duurzaam te ondersteunen, is het cruciaal dat zij kunnen blijven verkopen en nu en na de crisis blijven bestaan. Her en der ontstaan verschillenden initiatieven om handelaars online samen te brengen. Om daar een eenvoudig en algemeen overzicht voor te bieden lanceert Vlaams minister van Economie Hilde Crevits samen met VLAIO en de partners UNIZO, NSZ en VLAM de website ‘koopinjebuurt.be’.

Binnenkort wordt aan de website ook een zoekmachine toegevoegd. De zoekmachine zal in de verschillende databanken van Unizo, NSZ en de andere partners kunnen zoeken, die speciaal werden opgebouwd in het kader van deze coronacrisis. Zo zal je als consument kunnen zoeken op type handelaar, type product, gemeente, … We zorgen op die manier voor één toegangspoort naar de vele verschillende initiatieven die nu al bestaan.


Snel registreren?