Neem deel aan Week van de steak-friet


Week van de steak-friet: 8 tot en met 15 oktober 2020

Een perfect gebakken stukje rundvlees van bij ons, knapperige gouden frietjes en een heerlijk, frisse salade met verse groentjes. Van 8 tot en met 15 oktober 2020 zet VLAM voor de vierde keer op rij deze Belgische klassieker in de kijker tijdens de Week van de Steak-friet.

Tijdens deze week inspireert VLAM de consument om met vrienden en familie te genieten van deze nationale trots en moedigt hem aan om hierbij voor lokaal geproduceerd vlees te kiezen. Want we mogen terecht trots zijn op ons sappig, mals en kwaliteitsvol rundvlees, geproduceerd door lokale vakmannen.

De Week van de Steak-friet krijgt heel wat zichtbaarheid op de winkelvloer, bij slagers en in horeca. Profiteer met jouw zaak mee van deze gratis aandacht! Organiseer tijdens deze week een smakelijke actie in jouw zaak en laat het weten aan je klanten op social media en met deze affiche.


Rundvlees van bij ons

Bij het serveren van een heerlijke steak-friet kan een sappig stukje rundvlees niet ontbreken. Kies je hierbij voor vlees van bij ons, dan trek je bovendien de lokale kaart: je klant is steeds vaker op zoek naar producten van Belgische oorsprong, omwille van de smaak, kwaliteit en veiligheid, de beperkte voedselkilometers én het ondersteunen van de lokale economie. Je klant zal dit dus zeker weten appreciëren.

Wist je trouwens dat het aanbod van rundvlees van bij ons enorm gevarieerd is? Er bestaat een uitgebreide keuze aan rassen met elk hun eigen smaak. Denk aan het roodbont ras uit het Kempische landschap, wiens vlees een diepe indruk maakt op het bord: mals, dieprood en met een volle smaak. Of onze nationale trots, het Belgisch witblauw: supermals, smaakvol vlees met weinig vet.

Smaak en kwaliteit hebben alvast alle rassen met elkaar gemeen. Want bijna nergens wordt rundvlees zo streng gecontroleerd en gesoigneerd als bij ons. Zowel op de wei, als op het verkooppunt. Ontdek alle rassenfiches.

Voor vragen over de beschikbaarheid van de rassen, kan je steeds terecht bij je slager, groothandel of rechtstreeks bij de boer.