Piet Vande Casteele van Duchateau Catering uit Deinze is Viskok van het Jaar 2022


Maandagnamiddag 22 november vond de finale plaats van de Nationale Horecawedstrijd in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten, allen professionele koks, trachtten de jury te overtuigen met het lekkerste en origineelste gerecht met rog, de Vis van het Jaar 2021.

Winnaar werd Piet Vande Casteele van Duchateau Catering uit Grammene/Deinze met rollade van rog ‘no waste’/ sushi van witloof/ Belgische Xo saus op basis van Noordzeegarnaal en Gandaham grand cru/ mousseline van Rodenbach. Elk jaar verkiest VLAM in overleg met de Vlaamse visserijsector een Vis van het Jaar, waarrond dan extra activiteiten worden georganiseerd. Bedoeling is een nog ondergewaardeerde soort bekender te maken bij consumenten en foodprofessionals. De Nationale Horecawedstrijd is een vast onderdeel van de campagne ‘Vis van het Jaar’ en vond al voor de 33ste keer plaats. 

Lees hier verder voor meer info.