Van 10 tot 17 oktober organiseerde VLAM voor de derde keer op rij de Week van de Steak-Friet. Want een stukje rundvlees van bij ons, da’s quality time op en rond de tafel en smaakt het best met familie en vrienden. Tijdens deze week profiteerde de steak-friet van heel wat media-aandacht via radio, kookprogramma’s op tv en sociale media.

Rond deze themaweek organiseerde VLAM ook een horecawedstrijd, waar horecazaken uit de Vlaamse provincies hun leukste acties rond de Week van de Steak-Friet konden indienen.

Verloop van de wedstrijd

Iedere horecazaak kon zich inschrijven voor de wedstrijd. De deelnemers kregen tot vrijdag 27 september de tijd om hun leukste en origineelste acties rond de Week van de Steak-Friet in te dienen via www.versondernemer.be.  Uit iedere Vlaamse provincie werd één winnaar gekozen.

Prijzen

Bij iedere winnaar kocht VLAM een cadeaubon aan van € 200 voor 4 steak-friet inclusief dranken. De winnaars van de consumentenwedstrijd, die online en on air plaatsvond op radio 2 gedurende de Week van de Steak-Friet, ontvingen één van deze cadeaubonnen.

Iedere winnende zaak werd ook on air vernoemd op Radio 2 en hun website tijdens de momenten van de consumentenwedstrijd. Daarbovenop kregen ze ook heel wat persaandacht voor hun zaak.

De winnaars

Uit iedere Vlaamse provincie werd één winnaar gekozen die de leukste actie organiseerde tijdens de Week van de steak-friet. De Schranshoeve in Vorselaar, Gloria Grill Café in Herk-De-Stad, Brouwershof (Biznis Hotel) in Lokeren, Taverne Ferro in Lovenjoel en Chez Koen in Kortrijk waren de gelukkige winnaars. Ontdek hieronder hun smakelijke acties.

 De Schranshoeve uit Vorselaar serveerde steak met streken

Tijdens de Week van de steak-friet serveerde De Schranshoeve 'steak met streken'. Tijdens deze week werd de Zilversteak, een botermals stuk rundsvlees voor twee, extra in de kijker gezet. De leverancier van dit Belgisch stukje vlees is slager Jef Janssens uit Mol-Rauw, de Kempense Streekproduct.be-kampioen.

De Zilversteak werd geserveerd met Postelgras, flinterdunne frietjes van Franken-Agro uit Postel, een rauwkostsalade met tomaatjes uit Hoogstraten en huisgemaakte mayonaise.

Klanten konden klinken op al dit lekkers met één van de 13 Kempense streekbieren op hun drankenkaart.

Ontdek meer over Maxime Van Opstal en haar steak met streken.

Gloria Grill Café uit Herk-De-Stad serveerde heerlijk West-Vlaams rood

Tijdens de Week van de Steak-Friet serveerde Gloria Grill Café een heerlijk stukje rundvlees van bij ons: klanten konden aan voordelig tarief genieten van een steak van West-Vlaams rood van 350 g met een frisse salade, handgesneden verse frietjes, huisgemaakte mayonaise en heerlijke, groene pepersaus.

Brouwershof in Lokeren verraste iedere dag tijdens Week van de Steak-Friet

Op iedere dag van de Week van de Steak-Friet is de steak-friet de dagschotel en wordt het telkens in een nieuw jasje gestoken. Zo zullen klanten iedere dag de Belgische klassieker op een andere manier kunnen ontdekken.

Taverne Ferro in Lovenjoel serveerde kogelbiefstuk
Tijdens Week van de Steak-Friet serveerde Taverne Ferro hun klanten kogelbiefstuk. Deze steaks worden gesneden van de bovenbil van het rund, bij het kogelgewricht. Dit resulteert in een heerlijk, mals stuk vlees dat smelt op de tong!

Klanten werden getrakteerd op een huisbereide steak‑friet, geserveerd met de bekende frietjes van Taverne Ferro, waarvoor ze in de wijde omtrek bekend staan en met een saus naar keuze uit hun uitgebreid assortiment.

Chez Koen in Kortrijk serveerde steak à volonté voor de Warmste Week

Tijdens de Week van de Steak-Friet serveerde Chez Koen iedere dag steak à volonté. Een deel van de opbrengst werd gedoneerd aan de Warmste Week. Zo wilden ze hun klanten extra verwennen en hun steentje bijdragen aan het goede doel.


Proficiat aan alle winnaars!