Belgen worden steeds meer duurzame consumenten, o.a. door seizoensproducten te kopen en voedselverspilling tegen te gaan. Hoeveproducten of lokaal geteelde producten zijn bijgevolg populair. Toch is duurzaamheid niet de enige motivator, de drang naar versheid en nood aan vertrouwen wegen alsmaar zwaarder door. We verwachten immers allemaal maximale versheid op het bord. Uit VLAM-onderzoek blijkt dat liefst 66% van de Belgen meer wil betalen voor lokale landbouwproducten. Nog straffer is dat 79% van de Belgen liever bij een lokale producent koopt dan in de supermarkt. Zoek je een lokale leverancier, dan vind je zeker een partner op www.rechtvanbijdeboer.be. Verse en kwaliteitsvolle producten gegarandeerd, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Wist-je-dat?

Recht van de boer is ‘hot’: De Vlaming heeft de mond vol van rechtstreekse aankoop en vindt dat we dit met zijn allen meer moeten doen.
58% van de Vlaamse VVA’s 18-64 verklaren dat ze nu reeds vaak bij de boer kopen en/of de intentie hebben om dit in de toekomst vaker te gaan doen.

Logo van Lekker van bij ons met een link naar de website