Elke maand zetten we de vis van de maand en ook de groente van de maand in de kijker. Wanneer je graag seizoensgebonden werkt, in Horeca, Foodservice, speciaalzaak of supermarkt kan je telkens de vis en groente maand onder de aandacht brengen. Als suggestie op de menukaart of als aankooptip van de week of maand. In de maand mei is de rog onze vis van de maand.

De rog heeft een grote familie. Er bestaan wereldwijd zo'n 460 soorten rog. Voor onze vissers is de stekelrog de belangrijkste. Samen met pladijs en zeetong is rog een belangrijke vissoort voor onze vissers. Deze drie toppers nemen het grootste deel van de aanvoer naar de vismijn voor hun rekening.

De stekelrog is meteen te herkennen aan zijn bruingrijze kleur met donkere en gele vlekken. Zoals zijn naam doet vermoeden heeft de stekelrog een stekelige rug, buik en lange staart. Een volwassen stekelrog meet 68 - 77cm, de vrouwtjes kunnen zelfs tot 130cm groot worden.

Stekelrog is het hele jaar door verkrijgbaar, en helemaal op z'n best van juni tot en met maart. Een rog bevat weinig vet, weinig calorieën en is rijk aan eiwitten. De vleugels zijn een lekkernij, en ook de wangen en lever zijn een ware delicatesse.


Laat je inspireren door het grote aanbod van recepten op www.lekkervanbijons.
Download de volledige viskalender

Logo van Lekker van bij ons met een link naar de website