Het visvlees van de tongschar kan je vergelijken met dat van zeetong, al is het iets zachter van structuur en iets smeuïger. Het is daarom een heerlijk alternatief voor gerechten met tong of pladijs. Frituren, pocheren, stomen en bakken: met de tongschar kan je heel wat kanten uit.
Het visvlees van de schol of pladijs is fijn, stevig, mals en heeft een heerlijke smaak. Door zijn veelzijdigheid tover je met de schol heel wat lekkere gerechten op tafel voor je klanten. Schol laat zich bovendien heerlijk krokant bakken op het vel.
Verse Noordzee garnalen of grijze garnalen zijn kleine smaakbommetjes die heerlijk zijn in klassiekers zoals garnaalkrokketten of tomaat-garnaal. De Vlaamse grijze garnaal is trouwens een erkend streekproduct. De wijze waarop de Vlaamse vissers de garnaal bereiden is uniek en geeft het schaaldier zijn bijzondere smaak en knapperigheid. Van de pellen maak je bovendien fantastische bisques en sauzen.


Geïnspireerd om aan de slag te gaan met deze heerlijke vissen van het seizoen? Lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.