Zet de lente volop in met heerlijke vissen van het seizoen. Want kiezen voor vis van bij ons, is kiezen voor vis, schaal- en schelpdieren gevangen door onze Belgische vissersvloot of in België gekweekte vis of schaal- en schelpdieren. Daarnaast zijn er ook onze visverwerkende bedrijven zoals de Brugse visrokerijen, bedrijven die op traditionele wijze vissen zoals sprot, haring en heilbot roken.

Ontdek hier waarom het slim is om te kiezen voor vissen van bij ons .


De vissen van het lenteseizoen

De hondshaai smaakt met zijn stevig vlees uitzonderlijk lekker en kan op verschillende manieren bereid worden. In ragouts, gerookt of in zuur opgelegd is het fantastisch. Probeer hondshaai ook eens gelakt, gesmoord of leg een flinke moot op de BBQ.


Dankzij zijn gelatineuze structuur is rog heerlijk in koude bereidingen. Hij is ook prima geschikt voor lauwe, gebakken of gepocheerde bereidingen. Een ideaal stukje vis voor frisse gerechten in de warmere maanden.

No food waste tip: ook de wangetjes en de lever van de rog zijn een echte delicatesse.


Van langoustines geniet je het ganse jaar. Met deze smaakvolle schaaldieren heb je heel wat culinaire mogelijkheden voor ieder seizoen. Kort gegrild zijn langoustines op hun lekkerst. Je kan ze ook kort pocheren. Laat dan de koppen er zeker aanzitten, want dat zijn echte smaakbommen. Laat de langoustines in het kookvocht afkoelen en gebruik dat als basis voor soepen en sauzen.


Geïnspireerd om aan de slag te gaan met deze heerlijke vissen van het seizoen? Lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.