Kiezen voor vis van bij ons, is kiezen voor vis, schaal- en schelpdieren gevangen door onze Belgische vissersvloot of in België gekweekte vis of schaal- en schelpdieren. Daarnaast zijn er ook onze visverwerkende bedrijven zoals de Brugse visrokerijen, bedrijven die op traditionele wijze vissen zoals sprot, haring en heilbot roken.

Waarom kiezen voor vis van bij ons?

  • Je steunt er de lokale economie mee. Onze Belgische vissers zijn een kleine groep jongens en mannen die het vissen meestal van thuis uit meekregen. Het is een zwaar beroep maar de passie voor het vak drijft hen elke dag de zee op, weer of geen weer. Soms zijn ze dagenlang op zee om voor ons de meest verse en beste vis te vangen.

  • Voedsel dat dichtbij geproduceerd wordt, heeft een beperkte ecologische impact. De vangstgebieden van onze vissers liggen op een enigszins beperkte afstand van België. Bovendien hanteren onze vissers strenge regels en quota met zo min mogelijk schade aan de zeebodem en de omgeving. Op die manier blijft de ecologische impact zo beperkt mogelijk.

  • Er wordt bewust gekozen voor onbekendere soorten (bijvangst) en rekening gehouden met de seizoenen om een duurzame en toekomstgerichte visserij te verzekeren.

  • Je klanten hechten steeds meer belang aan producten van bij ons. Het is dus een sterke zet om aan je klanten te communiceren dat je kiest voor vissen van bij ons.

    Wist je trouwens dat 1 op de 2 klanten kiest voor minder gekende vissoorten omdat ze graag willen ontdekken? Hierbij laten ze zich graag inspireren door suggesties van de kok.


Laat je inspireren door onze vissen van het seizoen kalender, om meer vis van bij ons in de kijker te zetten op de menukaart of op het winkelpunt.

Heerlijke recepten met vis van bij ons vind je op www.lekkervanbijons.be.