Onze Belgische vissers vissen het jaar rond. Ook in de lente zijn er heerlijke vissen ter beschikking. Lekker lentevissen zijn Rog, Rode Poon en Hondshaai.

Rog

Met deze vis tover je altijd een feestmaal op het bord, ongeacht hoe je hem klaarmaakt. Het meest gekend zijn de roggevleugels, maar ook de wangetjes en de lever zijn een echte delicatesse. Het visvlees is tamelijk vast en leent zicht perfect om te bakken, pocheren, stomen, in de oven of in papillot. Serveer je het visvlees liever koud? Probeer dan zeker een terrine of een gelei.

Recepten met rog

Technische fiche: rogRode Poon

Deze vis behoort tot de bijvangst van onze Belgische vissers. Dat betekent dat er niet specifiek op gevist wordt, maar mee opgehaald wordt bij de vangst op andere soorten. Het is in elk geval een fantastische vis die elke dag vers wordt aangeboden. Het visvlees is erg smaakvol en stevig. Het heeft een diepe smaak en is een echte keukenheld: lekker in vissoepen, stoofpotten, in de oven, op het vel gebakken, op de barbecue, gemarineerd, gepocheerd of gestoomd. En wellicht toveren jullie er nog veel meer lekkers mee op het bord. 

Recepten met Rode Poon

Technische fiche: rode poon
Hondshaai

Een minder gekende vis bij de consumenten. Je kan er dus verrassend mee uit de hoek komen, want het visvlees is superzacht en boordevol smaak. Eveneens een vis uit de bijvangst waar onze vissers van houden. De vis staat dan wel in de kijker in de lente, toch is hij het hele jaar te verkrijgen. De kwaliteit is top! Het is een magere vissoort en kan geserveerd worden als alternatief voor rivierpaling. Toepasbaar in alle palinggerechten dus, maar evenzeer lekker gebakken, gestoofd, gegrild, in een ovenschotel, op de barbecue en in vissoep. En voor de kinderen: nuggets van hondshaai. Gegarandeerd likken ze duimen en vingers af!

Recepten met hondshaai

Technische fiche: hondshaai
>>Download de viskalender