Vissen van het winterseizoen


Steenbolk is een uitstekend én duurzaam alternatief voor kabeljauw. Het visvlees is fijn van structuur, maar heel fragiel. Steenbolk bak je dan ook best op ‘t vel of in de oven op een lage temperatuur. Het vel van de steenbolk is bovendien héél lekker en geeft een mooi effect op het bord.


De beste Sint-Jakobsschelpen komen uit noordelijke wateren: het vlees is iets vetter en daardoor ook smakelijker. Met sint-jakobsvruchten uit onze vishavens zit je dus helemaal goed. Fantastisch op de grill, gepocheerd of gebakken! Ook rauw in een carpaccio smaken ze heerlijk.


Zeeduivel, ook lotte of staartvis genoemd, is een lekker visje met een zachte, zoete smaak en stevig visvlees zonder graten. Bakken, stomen, in de oven, grillen… Met het stevige visvlees kan je culinair heel wat kanten mee op. De zeeduivel leent zich dan ook perfect voor bouillabaisses!


Heerlijke recepten met deze vissen van het winterseizoen vind je op www.lekkervanbijons.be.