Gedurende het hele jaar zijn onze Belgische vissers op zee om ons de heerlijkste vissen aan te bieden. De toppers van het winterseizoen 2021 zijn steenbolk, sint-jacobsschelp en zeeduivel. 

Steenbolk

Qua uiterlijk is de steenbolk te vergelijken met de kabeljauw, zij het kleiner; qua smaak kan je hem vergelijken met wijting, maar fijner van smaak. Het is een typische wintervis uit de bijvangst van onze vissers. Het visvlees op vel gebakken is de absolute topper, toch leent hij zich tot nog andere mogelijkheden.

Recepten met steenbolk

Technische fiche steenbolkSint-Jacobsschelp

De beste sint-jacobsnoten komen uit de koudere noordelijke wateren. Onze vishavens zijn dus ideaal. We kennen ze onder verschillende namen: sint-jacobsvruchten, sint-jacobsnoten, coquilles. Het zachte vlees is op verschillende manieren te bereiden: bakken, pocheren, grillen, zelfs rauw in een carpaccio. 

Recepten met Sint-Jacobsschelp

Technische fiche Sint-JacobsschelpZeeduivel

Misschien wel een van de lelijkste vissen, maar ook een van de lekkerste! Je vindt hem in de winkel ook wel onder de naam lotte of staartvis. De ideale vis voor iemand die geen vis eet omwille van de graten, want het stevige visvlees van de zeeduivel heeft er geen, wel een centraal been. Zeeduivel in de keuken kan echt op alle mogelijke manieren. 

Recepten met zeeduivel

Technische fiche zeeduivel