Van woensdag 27 januari tot en met woensdag 3 februari 2021 organiseert VLAM, onder de koepel Lekker van bij ons, opnieuw de Week van het Konijn. Met de actie wil VLAM consumenten inspireren met de veelzijdigheid van dit mager, smaakvol stukje vlees en hen sensibiliseren om hierbij voor parkkonijn van eigen bodem te kiezen. De Week van het Konijn is voor jouw zaak een mooie gelegenheid om mee te genieten van de publiciteit van deze campagne en jouw klanten een heerlijk gerecht met konijn te serveren.
Konijn met pruimen, dé oer klassieker in Vlaanderen. Toch is konijn verrassend veel meer veelzijdig dan dat. Met de filet van konijn, de bouten of het konijn in zijn geheel maak je heerlijke stoofpotjes. Het vlees komt ook goed tot z’n recht als je het wokt, grilt of in de oven bereidt. Het proberen waard, want konijn behoort tot de magere vleessoorten en het vlees is mals, sappig en licht. Konijn brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan en past ter afwisseling prima in een gezonde voeding. Bovendien wordt het vlees gesmaakt door groot én klein.
Met dit heerlijk, lokaal product tover je ook heel wat exotische gerechten op het bord. Wat dacht je van een heerlijke paella met konijn of een Marokkaanse tajine? Het meest populair is de tajine met kip, maar ook konijn leent zich perfect. Of misschien is een Griekse giouvetsi meer iets voor jouw zaak. Het wordt vooral gemaakt met lamsvlees, maar het kan ook met rundvlees, kip of konijn dat gestoofd wordt in een giouvetsi: een geglazuurde terracottapot. Navarin is een Franse ragout van lamsvlees of schapenvlees. Het is een wat lichter stoofgerecht, bedoeld om de lente te vieren. Uiteraard kan je ook een overheerlijke navarin met konijn maken. Met seizoensgroenten van eigen bodem smaakt jouw gerecht bovendien nog lekkerder en past het in elk seizoen!
Konijn op grootmoeders wijze met pruimen of bier is een fantastische klassieker en brengt een nostalgische beleving in je gerechten. Toch is ook een stukje konijnenvlees op de grill of in de wok onweerstaanbaar. Ontdek de vijf redenen om voor parkkonijn van bij ons te kiezen op de menukaart.
In een wrap, een stoofpotje, een slaatje, vol-au-vent, op grootmoeders wijze of met een moderne twist: inspirerende recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de konijnenruggen schoon. Kruid met zout en peper. Wikkel telkens 2 sneetjes ham mooi rond 1 konijnenrug. Was de witte kool en snijd fijn. Meng de kool in een slakom met de azijn, cayenepeper, peper van de molen en olie. Laat een kwartiertje intrekken. Bak de rollades in de hete boter. Bak eerst de vouwkant om het vlees mooi bij elkaar te houden. Gebruik eventueel ook tandenstokertjes. Laat het vlees verder garen in de oven gedurende 15 minuten. Geit de room in een kookpot, laat inkoken tot de helft. Snijd de kaas en strooi hem erin. Kruid lichtjes en laat zachtjes verder koken. Mix, laat opnieuw inkoken en voeg room toe naar eigen smaak. Rooster de noten kort in een pan zonder vetstof. Serveer het konijn met de witte kool en de kaassaus. Dresseer met de geroosterde noten en enkel plukjes peterselie. Meer inspirerende gerechten met konijn op www.lekkervanbijons.be